Button Textasd
Передзвоніть мені

Хочу отримати консультацію

Дякуємо! Чекайте на дзвінок)
Скільки коштує створення сайту у 2023 році - Ціни. Строки. Варіанти

Скільки коштує створення сайту у 2023 році - Ціни. Строки. Варіанти

Ціни на створення сайту сильно відрізняються та залежать від багатьох факторів. Далі поговоримо про те, що впливає на вартість створення сайту та можливі варіанти співробітництва.

Замовити сайт можна як у фрілансер розробника так і в компанії (веб-студії). У чому відмінність такого співробітництва та з якими проблемами можна зіткнутися.

Фрілансер розробник

Мінуси

  • Робота без договору та документів
  • Розробник може зникнути або ігнорувати звертання (таке буває нерідко)
  • Немає гарантій, що сайт буде готовий в обумовлений термін
  • Ризик понести витрати через недобросовісного виконавця
  • Одна людина не може бути спеціалістів у різних галузях

Плюси

  • Невисока вартість робіт
  • Гнучкий графік роботи

Веб-студія

Мінуси

  • Вартість робіт вища, ніж у фрілансера
  • Робота за графіком компанії

Плюсы

  • Гарантія виконання робіт згідно з договором
  • Над сайтом працює команда спеціалістів: дизайнер, програміст, тестувальник, контент-менеджер

Вартість створення сайтів у 2023 році під ключ

Ціни на розробку сайту можуть відрізнятись у рази та стартувати від 3000 грн. до сотень тисяч. Така різниця у ціні обумовлена великою кількістю варіантів реалізації. Оскільки сайт можна зробити використовуючи конструктор сайтів, готовий шаблон і безкоштовну CMS (система управління сайтом), що робить розробку сайту дешевше, ніж при написанні сайту з нуля. Тому ціноутворення на розробку сайту проводиться індивідуально для кожного клієнта.

Нижче наведено орієнтовні ціни та терміни на створення сайтів в Україні:

  • Односторінковий, landing page - від 5 000 грн. (1 тиждень)
  • Сайт-візитка - від 9 000 грн. (2 тижні)
  • Корпоративний сайт - від 12 000 грн. (2 тижні)
  • Інтернет-магазин - від 15 000 грн. (3 тижні)
  • Сайт з нестандартним функціоналом - від 30 000 грн. (6 тижнів)

Що входить у вартість створення сайту?

1. Дизайн

Є два варіанти реалізації дизайну сайту і відповідно ціна теж змінюється в залежності від цього вибору.

Перший варіант - дизайнер малює макет вашого сайту, який потім верстальник переносить на сайт. При такому варіанті ви отримуєте унікальний дизайн сайту, але заплатите дорожче, ніж при покупці готового шаблону. Вартість роботи дизайнера від 3000 грн. + робота верстальника від 2500 грн.

Другий варіант – можна купити готовий шаблон з дизайном. Вартість таких шаблонів у середньому від 2000 грн. Інсталяція шаблону не потребує витрат, ви отримуєте готовий дизайн реалізований вже на сайті, тому такий варіант дешевший. Мінус такого підходу в тому, що такий самий шаблон може купити інша людина для свого сайту.

2. Робота програміста

Програміст далі реалізує необхідний функціонал відповідно до завдання. Більшість готових движків сайту вже містять мінімальний набір функцій для розробки сайту, але часто потрібні особливі можливості з урахуванням специфіки бізнесу. Вартість роботи програміста орієнтовно від 10 до 30 доларів за годину.

3. Тестувальник

Дуже важливий у процесі створення сайту етап – тестування. Після того, як створений сайт, його необхідно перевірити, переглянути всі сторінки на різних пристроях, протестувати всі функції. В результаті складається список багів і передається програмісту і верстальщику для правок. Вартість роботи тестувальника від 1500 грн.

Які потрібні витрати на сайт крім його розробки?

Для того, щоб сайт працював, його необхідно розмістити на хостингу і купити доменне ім'я.

Хостинг – місце на сервері, де розміщуються файли вашого сайту. Вартість хостингу – від 800 грн. на рік.

Доменне ім'я – це адреса сайту, який вам треба взяти в оренду на певний час. Якщо термін оренди домену закінчиться і ви його не сплатите, то хтось інший зможе його придбати. Так що не варто забувати оплачувати домен) Вибрати вільний домен можна у будь-якого реєстратора доменних імен. Зазвичай хостинг компанії надають послуги хостингу та домену в комплексі. Вартість домену залежить від доменної зони, наприклад, com.ua коштує від 300 грн. за рік.

Доопрацювання сайту - у процесі роботи сайту у вас може виникнути необхідність змінити або додати новий функціонал, змінити зовнішній вигляд блоків або сторінок. Розрахунок таких робіт індивідуальний.

Підтримка сайту - якщо у Вас немає спеціаліста, який міг би працювати з сайтом, Ви можете віддати на аутсорсинг адміністрування та підтримку Вашого сайту. Вартість такої послуги залежить від обсягу робіт та коштує від 800 грн. у міс.

Image

Наші контакти

096-203-17-40

web@studio10.in.ua

м. Київ, вул. Лобачевського 23Б